fredag 25. januar 2013

30 nov - Storfint besøk og Juleparty med St.Martin Staffen

I dag var dagen kommet, vi skulle få ekte kenyanere på besøk, våre kjære godjenter Andrea og Margrethe hadde tatt turen helt fra Nairobi til Kampala. Det var virkelig ett gledelig gjensyn, og skravlingen gikk i ett. Etter to måneder i Afrika kan du selv forestille deg at det er mye som skal snakkes om, vi hadde nesten ikke tid til å sove.

                                          God stemning på Bodaen! Andrea og Camilla
                                          Omringet av de beste kenyanerne<3 Margrethe, Camilla, Andrea


Fredagen var satt av til avslutning med staffen på skolen og alle CHRISC volontørene. Dette var en stor dag, finstasen skulle på, og god mat sto på programmet. Vi skulle møte presis kl 13, for så å kjøre til stedet der festen skulle foregå. Her fikk vi nok en gang opplevd african time. Klokken 13:15 observerte vi så mange som 6 festkledde mennesker. Da ventet vi bare på de resterende 40. Vi kunne bare lene oss tilbake med den forståelsen at tiden kommer, for fest skulle det bli.


                                          Jørund og Marie har fått på seg finstasen
                                          En kald fanta kan komme godt med når det blir mye venting..
                                 Lærerne hadde virkelig staset seg opp!

Etter 3 timer var de fleste på plass, taxien var på plass og sulten begynte å melde seg hos de fleste. Med andre ord, blodsukkeret var mer enn klart for å få påfyll.



                                  God stemning i taxien


Da vi omsider hadde kommet frem sto alle slags afrikanske retter å ventet på oss. Dette var ett skikkelig festmåltid. Deriblandt matooke, kylling, fisk, peanøttsaus, chapati, frukt, søt potet, irish potet, ulike typer ris, ulike typer bønner. Kort sagt, mye diverse. 
Denne kvelden skulle det spises, og jeg er sikker at dette var det eneste måltidet den dagen for mange. Etter at alle var mette og gode, skulle vi naturligvis ha presentasjonsrunde, noe som var en selvfølge etter disse månedene. 



                                          Afrikansk mat; ris, frukt, Chapati, kjøtt, bønner ++
                                         Mine herlige teampartnere; Halvor, Jørund og Marie
                                                       Joseph, CHRISC voluntør og min helt
                                 Dere ser bra ut! Andrea og Halvor


Programmet stoppet naturligvis ikke der, men fortsatte med "hemmelig venn". Alle hadde fått utdelt en hemmelig venn. Vi skulle så ha med en presang til denne hemmelige vennen. Og ikke nok med det, men vi skulle danse rundt med denne presangen å late som om vi skulle gi den til noen, for så å danse videre. Hele denne seansen ble lettere klein, men man måtte bare spille med. 


                                          Robert(CHRISC) deler ut gave og spenningen er elektrisk!
                                          Damene er spente på hvem som er deres hemmelige venn
                                          Lærer på St. Martin
                                          To gode venner..
                                 ..og to gode venner

Den mest vanlige gaven å gi til sin hemmelige venn viste seg å være sengetøy. På den måten ble de fleste av lærerne på St.Martin eier av ett nytt sengetøy denne kvelden. Det var helt utrolig å se hvor spente de var ved hver gave, og hvor stas det var å danse rundt med denne gaven. Etter utdelingen var det naturligvis dansing til  langt på natt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar