søndag 25. november 2012

Bolleonsdag på BodaBoda - 21 okt


Hva er vell bedre enn nystekte boller en varm og solfull novemberdag. Heldigvis for tørrgjær, heldigvis fra tørrgjær brakt helt fra Norge til Uganda kunne dette bli en realitet. Jeg og Marie hoppet opp av sengen og løp til naboen for å låne eg stor nok balje. Nå skulle det bakes, ikke bare en porsjon, men det skulle bakes til hele strømme kontoret i Kampala.
Rutinert som Mona Skjørli er sendte hun med Marie en hjemmesnekret kokebok. Da gjensto det vell bare for oss å følge oppskriften, kardemomme hadde vi ikke, men det var det vell ikke så farlig med? Vi mikset sammen gjær melk, sukker og mel. Men da vi sto og rørte i deigen var den altfor rennende.
”Hm, og ups der var det tomt for mel gitt”. Da var det ingen annen utvei enn å kaste på seg skoene, for så å løpe å kjøpe mel.
Selv om verken meg eller Marie er de mest rutinerte kokkene, skjønte begge at her måtte det mer mel til. Da vi kom tilbake hadde hele deigen hevet seg ukontrollert langt utenfor bollen.




                                          Hva kan vell ikke fraktes på en BodaBoda?
                                           Marie liker å bake i høyden..

Jeg tror Afrika er perfekt for gjærbakst, akkurat slik klima elsker tørrgjæren.
Uansett, vi puttet oppi mer mel og fikk den over i en enda større balje.
Da deigen var klar, var det bare å ta deigen på hodet å spasere mot nærmeste bodaboda. Vi suste av gårde med hver vår balje med overhevd bolledeig. Vi må nemlig til strømmekontoret for å finne nærmeste stekeovn. 

                                          Vellykket
                                          Dette er sjelden vare her nede i Uganda
                                          Førnøyde kokker
                                          Tørrgjæren gjorde absolutt jobben sin
                                 Marie deler ut boller

Da vi fikk kastet oss inn kjøkkendøren var det å sette i gang med rullingen med det samme. Det var virkelig ikke måte på hvor godt den tørrgjæren fungerte. Bollene skulle vertfall bli luftige nok. Etter noen timer hadde vi 80 nystekte boller, og kunne glede mange kontorrotter på strømme. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar